Home / خبرها / ماسک‌ صورت و آرتیفکتهایی که ممکن است در تصاویر اشعه ی ایکس خارج دهانی ایجاد شود

ماسک‌ صورت و آرتیفکتهایی که ممکن است در تصاویر اشعه ی ایکس خارج دهانی ایجاد شود

۱۴ ژانویه ۲۰۲۲ – بر اساس نامه ای به سردبیر که در ۶ ژانویه در مجله ی Academic Radiology منتشر شد، پایین آوردن ماسک های دارای قطعات فلزی بینی، به زیر دهان بیماران ممکن است برای جلوگیری از شکل گیری آرتیفکت در طول تصویربرداری خارج دهانی کافی نباشد.

در هنگام گرفتن تصاویر اشعه ی ایکس خارج دهانی، قطعات آلومینیومی که در ناحیه ی بینی ماسکها وجود دارند، می‌توانند با ایجاد آرتیفکتهایی در تصویر، نیاز به تصویربرداری مجدد از دندان را سبب شوند. نویسندگان نوشتند که باید به بیماران توصیه شود که از ماسک‌های بدون فلز استفاده کنند یا قسمت فلزی ماسک‌ را درآورند و با نوار چسب ماسک را روی پل بینی خود محکم کنند.

محققان به رهبری دکتر John Brooks، استاد بالینی در دپارتمان انکولوژی و علوم تشخیصی در دانشکده دندانپزشکی دانشگاه مریلند، نوشتند: استفاده از ماسک‌های صورت بدون فلز خطر تشکیل آرتیفکت رادیولوژیک خارج دهانی در ناحیه دهان و فک و صورت را کاهش می دهد.

این بیماری همه گیر دندانپزشکان را مجبور کرده است تا استراتژی های کنترل عفونت را برای کاهش قرار گرفتن در معرض ویروس های آئروسل اجرا کنند، از جمله استفاده از ماسک های صورت با قطعات فلزی که روی پل بینی قرار می گیرند تا فیت مناسبی را در اطراف بینی ایجاد کنند. برخی پیشنهاد کرده‌اند که قرار دادن ماسک در زیر دهان بیماران می‌تواند به جلوگیری از آرتیفکت در تصویر کمک کند.

با این حال، دکتر Fontenele و همکارانش در نامه‌ای که در سپتامبر ۲۰۲۱ در مجله ی Academic Radiology  منتشر شد، توضیح دادند که می‌توان عکس‌برداری با اشعه ایکس خارج دهانی و توموگرافی کامپیوتری با پرتو مخروطی را برای بیماران در حالی که ماسک دارند، نیز انجام داد. این گروه از فانتوم های انسان نما برای نشان دادن راه هایی برای تولید تصاویر با کیفیت و در عین حال حفظ ایمنی استفاده کردند.

در نامه ۶ ژانویه، دکتر بروکس و همکارانش تصاویری از بیمارانی ارائه کردند که در حین تصویربرداری از ماسک هایی با گیره های فلزی پل بینی استفاده کرده بودند. در تصویربرداری، آرتیفکت های این قطعه ی فلزی به صورت الگوهای رادیواپک V شکل موج دار یا صاف ظاهر شدند. آنها نوشتند که گاهی اوقات، قطعه ی فلزی روی بینی ممکن است به صورت ساختارهای خطی تیز دو طرفه نشان داده شوند.

آنها خاطرنشان کردند که ماسک بیمار که در زیر دهان قرار می گیرد حتی می تواند شبیه به ظاهر اجسام خارجی جا مانده در بافت، مانند سوزن های جراحی شکسته بنظر برسد.

دکتر بروکس و همکارانش نتیجه گیری کردند که برای رفع این مشکل، بیماران باید از ماسک‌های بدون فلز استفاده کنند یا با برداشتن نوارهای فلزی و چسباندن نوار کاغذی روی پل بینی، ماسک‌ را اصلاح کنند تا در طول تصویربرداری، ماسک بر روی صورت محکم و فیت باشد و از آنها در برابر انتقال ویروس محافظت کند.

محققان نوشتند: “تغییر محل ماسک در طول رادیولوژی خارج دهانی ممکن است برای جلوگیری از تشکیل آرتیفکت کافی نباشد.”

منبع:

https://www.drbicuspid.com/index.aspx?sec=sup&sub=img&pag=dis&ItemID=329911