Home / حقایقی درباره ی دندانهای سالم: مراقبت از دندانها در خانه / تاثیر مکیدن انگشت و استفاده از پستانک بر دندانهای کودکان

تاثیر مکیدن انگشت و استفاده از پستانک بر دندانهای کودکان

مکیدن انگشت رفلکس طبیعی برای احساس امنیت ، شادی و کمک به شناخت جهان اطراف برای نوزاد است. مکیدن انگشت شست، پستانک و یا اشیاء دیگر توسط نوزادان به آنها آرامش داده و در به خواب رفتن آنها موثر است.Thumbsucking

چگونه مکیدن انگشت بر روی دندانهای کودک تاثیرمی گذارد؟

پس از رویش دندان های دائمی، مکیدن انگشتان ممکن است سبب ایجاد مشکلاتی در رشد مناسب دهان و ترادف دندانها شود. همچنین می تواند تغییراتی را در سقف دهان ایجاد نماید.

پستانک می تواند اساسا به شیوه ای مشابه با مکیدن انگشتان دست و شست، بر رویش دندانها تاثیر گذارد، اما اغلب این عادت ساده تر از مکیدن انگشتان قابل ترک است.

شدت مکیدن یک عامل تعیین کننده در بروزمشکلات دندانی است. اگر کودکان شست خود را منفعلانه در دهان نگه دارند احتمال بروز مشکلات دندانی در آنها کمتر از کودکانی است که با شور و اشتیاق انگشت شست خود را می مکند. مکیدن شدید انگشت شست ممکن است مشکلاتی را در رویش دندان های شیری کودک بوجود آورد.
کودکان معمولا مکیدن انگشتان خود را بین سنین دو تا چهار سالگی ترک می کنند و این زمانی است که دندان های دائمی جلو آماده ی جوانه زدن می شوند. اگر شما متوجه تغییراتی در دندانهای شیری کودک خود شدید و یا در مورد مکیدن انگشت فرزند خود نگران هستید با دندانپزشک خود مشورت کنید.

روشهای کمک به کودک برای ترک عادت مکیدن انگشت

  • کودک خود را برای ترک مکیدن انگشتان تشویق کنید.
  • کودکان اغلب انگشت شست خود را هنگام احساس ناامنی یا نیاز به آرامش می مکند، تمرکز بر اصلاح علت اضطراب و ایجاد آرامش برای کودک می تواند به ترک این عادت کمک نماید.
  • برای کودکان بزرگتر، بهتر است کودک را در انتخاب روش ترک مکیدن انگشت درگیر کنید.
    دندانپزشک می تواند کودک را به ترک این عادت تشویق کرده و به او توضیح دهد که در صورت ادامه ی مکیدن انگشت، دندان های او ممکن است نامنظم و غیرعادی رشد کنند.
  • چنانچه هیچیک از روشهای فوق موثر نیافتد، انگشت شست کودک را پانسمان کنید و یا در هنگام شب بر روی دست کودک یک جوراب قرار دهید.

دندانپزشک و یا پزشک متخصص اطفال ممکن است داروهای تلخی را برای قرار دادن بر روی انگشت شست تجویز کند و یا از یک دستگاه دهانی برای ترک این عادت استفاده نماید.

منبع:

http://www.mouthhealthy.org/en/az-topics/t/thumbsucking