Home / خبرهای تخصصی پریودونتولوژی و ایمپلنتولوژی / تکنیک دبل فاکتور، یک رویکرد درمانی معتبر و دقیق برای بیماران کاملا بی دندان

تکنیک دبل فاکتور، یک رویکرد درمانی معتبر و دقیق برای بیماران کاملا بی دندان

۶ مارس ۲۰۲۳- ترکیب جراحی ایمپلنت با هدایت استاتیک و هدایت پویا به کمک کامپیوتر، ممکن است دقت جراحی ایمپلنت هدایت ‌شده را در بیماران کاملاً بی‌دندان که تحت درمان پروتز مبتنی بر ایمپلنت برای قوس کامل فک قرار می ‌گیرند، بهبود بخشد.

این مطالعه‌ برای ارزیابی دقت و معیارهای پیامد گزارش شده توسط بیماران (PROMs) در مورد تکنیک «دو گانه ی» هدایت استاتیک و پویا به کمک کامپیوتر برای درمان بیماران کاملاً بی‌ دندان انجام شد.

یک مطالعه آینده نگر اثبات مفهومی طراحی شد که در آن از ده بیمار که نیاز به توانبخشی پروتز مبتنی بر ایمپلنت دندانی برای یک قوس کامل فک داشتند، بین اکتبر ۲۰۲۱ تا مارس ۲۰۲۲ ثبت نام شد. همه بیماران با استفاده از All-on-four® تحت درمان قرار گرفتند و ایمپلنت ها بر اساس تکنیک “فاکتور دوگانه یا double factor ” برنامه ریزی و جایگذاری شدند. این تکنیک رویکرد جراحی استاتیک و پویا با هدایت کامپیوتری را در یک جراحی ادغام می کند. نتیجه ی اولیه دقت کاشت ایمپلنت بود که با همپوشانی توموگرافی کامپیوتری با پرتو مخروطی بعد از عمل و قبل از عمل با برنامه ریزی ایمپلنت اندازه گیری شد. علاوه بر این، معیارهای نتایج گزارش شده توسط بیماران (PROMs)و کیفیت زندگی بیماران پس از جراحی با استفاده از پرسشنامه‌های مختلف مورد ارزیابی قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها بطور توصیفی و دو متغیره انجام شد. معنی دار بودن آماری برای مقادیر P <0.05 در نظر گرفته شد.

نتایج این تحقیق به این شرح است:

  • در مجموع ۴۸ ایمپلنت با استفاده از تکنیک “دبل فاکتور” قرار داده شد و ۱۲ پروتز بارگذاری فوری قوس کامل تحویل داده شد.
  • میانگین انحراف زاویه ای ۳٫۷۴ درجه بود.
  • انحراف خطی کل در اپکس و پلتفرم ایمپلنت به ترتیب ۱٫۲۵ میلی متر (SD: 0.55) و ۱٫۴۲ میلی متر (SD: 0.64) بود.
  • هیچ تفاوت آماری معنی داری بین ایمپلنت های tilted و axial ، فک بالا و پایین یا سمت راست و چپ مشاهده نشد.
  • رضایت گزارش شده توسط بیماران بالا بود و نمره پروفایل تأثیر سلامت دهان-۱۴ یا OHIP-14 بعد از عمل بهبود یافت (۰٫۰۰۲ p =).

تکنیک “دبل فاکتور” یک رویکرد درمانی معتبر و دقیق برای بیماران کاملا بی دندان است. این تکنیک، مزایای هر دو روش جراحی هدایت پویا و استاتیک به کمک کامپیوتر را با هم ادغام و نتایج دقیق و قابل پیش‌بینی را هنگام درمان بیماران کاملاً بی ‌دندان به شیوه ‌ای کم تهاجمی ارائه می ‌دهد.

رفرنس:

Carmen Pomares-Puig, M. Angeles Sánchez-Garcés, Adrià Jorba-García, Dynamic and static computer-assisted implant surgery for completely edentulous patients. A proof of a concept. Journal of Dentistry, Volume 130, 2023, 104443, ISSN 0300-5712,https://doi.org/10.1016/j.jdent.2023.104443.

منبع:

https://medicaldialogues.in/dentistry/news/the-double-factor-technique-valid-and-accurate-treatment-approach-for-fully-edentulous-patients-107953