Home / خبرهای تخصصی پریودونتولوژی و ایمپلنتولوژی / تحقیقات نشان می دهد باید در طرح درمان ایمپلنت برای افراد سیگاری تغییراتی ایجاد شود

تحقیقات نشان می دهد باید در طرح درمان ایمپلنت برای افراد سیگاری تغییراتی ایجاد شود

۱۷ ژانویه ی ۲۰۱۷- محققان چینی به مقایسه ی ثبات ایمپلنت و پاسخ بافتهای اطراف ایمپلنت در افراد سیگاری شدید و افراد غیر سیگاری پرداختند. این بررسی نشان داد که سیگار کشیدن بطور کلی بر موفقیت جراحی ایمپلنت تاثیر نمی گذارد و اسئواینتگریشن همه ی ایمپلنت ها بدون هیچ گونه عوارضی حداقل تا پایان هفته دوازدهم پس از قرار دادن ایمپلنت حاصل می شود. با این حال، سیگار کشیدن سبب می گردد ترمیم استخوان اطراف ایمپلنت آهسته تر شده و در نتیجه، اسئواینتگریشن ایمپلنت در این افراد بطور قابل توجهی دیرتر از افراد غیر سیگاری آغاز شود.

تحقیقات نشان داده است که سیگار کشیدن می تواند بر ادغام ایمپلنت با استخوان تاثیرات منفی بر جا گذارد. به منظور بهبود نتایج درمان و جلوگیری از عدم موفقیت ایمپلنت، جراح نیاز به درکی دقیق از تاثیرات کشیدن سیگار بر روند درمان دارد.

در مطالعه حاضر، ۴۵ ایمپلنت ITI استراومن، در بخش خلفی فک پایین ۳۲  مرد که بخشی از دندانهای خود را از دست داده بودند، قرار داده شد. از این افراد ۱۶ نفر سیگاری شدید بوده و ۱۶ نفر هرگز سیگار نکشیده بودند. ثبات ایمپلنت و پاسخ بافت اطراف ایمپلنت در هفته های سوم، چهارم، ششم، هشتم و دوازدهم بعد از عمل، بررسی شد.

اگر چه اسئواینتگریشن در همه ی ایمپلنتها در هر دو گروه تا پایان هفته دوازدهم تحقق یافته بود، اما فرایند درمان به طور قابل توجهی در بین افراد غیر سیگاری و افراد سیگاری متفاوت بود. در افراد غیر سیگاری ، ثبات ایمپلنت بهتر بوده و اسئواینتگریشن بهتری پس از هفته دوم آغاز گردید، اما در گروه افراد سیگاری، شروع اسئواینتگریشن بعد از هفته سوم آغاز شد و ثبات ایمپلنت پس از هفته ی سوم بیشتر گردید.

با وجود نتایج موفقیت آمیز کوتاه مدت در هر دو گروه، افراد سیگاری با مشکلات بیشتری، از جمله از تحلیل استخوان اطراف ایمپلنت و پاکتهای عمیق تری در بافت نرم مواجه بودند. با این حال، سیگار کشیدن اثر قابل توجهی در تشکیل پلاک یا خونریزی ساکولار در گروه مورد مطالعه نداشت.

با توجه به این یافته ها، محققان پیشنهاد کردند که جراحان ممکن است به تغییر برنامه ی  بارگذاری استاندارد ایمپلنت، برای بیمارانی که به شدت سیگار می کشند، نیاز داشته باشند، علاوه بر این، افراد سیگاری باید آگاه باشند که این عادت منجر به تحلیل استخوان مارجینال و توسعه ی بیشتر پاکتهای لثه شده و در نتیجه می تواند حتی پس از روند اسئواینتگریشن، منجر به بروز عوارضی شود.

این مطالعه، با عنوان “اثر کشیدن سیگار شدید بر ایمپلنتهای دندانی در بخش خلفی فک پایین بیماران مرد: یک مطالعه بالینی آینده نگر”، توسط محققان بیمارستان وابسته به دانشگاه Xi’an Jiaotong  در چین انجام شد. نتایج این تحقیق در شماره ی ماه دسامبر ۲۰۱۶ مجله ی Oral Implantology منتشر شده است.

مطالب مرتبط و سایت خبر:

Jan 16, 2017 | News Americas

Interview: “The future of ceramic implants is really bright for many reasons”

When it comes to materials used in implantology, titanium and titanium alloys have always been the material of choice. However, recent advancements in …

http://www.dental-tribune.com/articles/news/asiapacific/32502_implant_treatment_plan_should_be_adapted_for_smokers_research_suggests_.html