Home / بیماریهای PERI- IMPLANT

بیماریهای PERI- IMPLANT

بیماریهای اطراف ایمپلنت بیماریهای التهابی هستند که بر روی بافت نرم وسخت لثه در اطراف ایمپلنتهای دندانی تاثیر می گذارند. همانند یک دندان طبیعی، باکتریها می توانند در پایه ی ایمپلنت در زیر خط لثه تجمع یابند و با گذشت زمان بافت لثه را تحریک نموده و سبب ملتهب شدن و تخریب آن گردند، چنانچه سریعا به این التهاب رسیدگی نشود استخوان زیر ایمپلنت نیز تخریب می شود.

به هنگام جایگزینی دندانهای از دست رفته با ایمپلنت های دندانی، باید از سلامت نسج اطراف ایمپلنت مطمئن شد. انجام درمانهای تکمیلی جهت پیشگیری و کنترل عفونت در نسج اطراف ایمپلنت حیاتی است. شباهت نسوج اطراف ایمپلنت های دنداني با بافت های دندانی باعث شده است تا بيماری های بوجود آمده در اين نسوج و عوامل اتيولو‍‍ژيك درگير مشابه باشند.

بیماریهای اطراف ایمپلنت به دو گروه طبقه بندی می شوند:

موکوزیت اطراف ایمپلنت که نوعی التهاب لثه است که تنها در بافت نرم اطراف ایمپلنت ظاهر می شود و هیچ نشانه ای از تخریب استخوان در آن دیده نمی شود. معمولا موکوزیت اطراف ایمپلنت زمینه ای برای ابتلا به peri-implantitis است. شواهد نشان می دهد اگر موکوزیت اطراف ایمپلنت در مراحل اولیه شناسایی شود، قابل درمان است .

 peri implant-1

موکوزیت اطراف ایمپلنت

گروه دوم از بیماریهای اطراف ایمپلنت بیماری peri-implantitis است، در این بیماری التهاب لثه در اطراف بافت نرم و در استخوان حمایت کننده از ایمپلنت(استخوان زیر ایمپلنت) ایجاد می شود. درمان peri-implantitis معمولا از طریق جراحی امکان پذیر است.

 peri implant-2

Peri-implantitis

 

می توان Peri-Implant mucositis را تا حدود زیادی با gingivitis که هر دو التهاب برگشت پذیر می باشند و Peri-Implantitis را با periodontitis مقایسه کرد.

نشانه های بیماری Peri-implantitis مشابه با التهاب لثه یا periodontitis است: لثه ها در اطراف ایمپلنت قرمز و دردناک شده یا در هنگام مسواک زدن خونریزی می کنند. درست مانند دندانهای طبیعی، ایمپلنتها نیاز به مسواک زدن منظم و نخ کشیدن و معاینات منظم دوره ای توسط متخصص دندان پزشک دارند.

سایر عوامل خطر ابتلا به بیماریهای اطراف ایمپلنت شامل ابتلا قبلی فرد به بیماریهای پریودنتال، کنترل ضعیف پلاکهای دندانی، اثر سطح ایمپلنت، میزان بافت کراتنیزه ، سطح abutment ،کشیدن سیگار و دیابت می باشند.

ضروری است بررسی و نظارت بر ایمپلنتهای دندانی بعنوان بخشی از ارزیابی جامع پریودنتال مورد توجه قرار گیرد. اما مزیت ایمپلنتهای دندانی شباهت آنها از نطر عملکردی با دندان طبیعی است. با رعایت صحیح بهداشت دهان و دندان، ایمپلنتهای دندانی می توانند برای تمام عمر در دهان شما سالم باقی بمانند.

منبع:

 http://www.perio.org/consumer/peri-implant-disease

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *