Breaking News

عوامل خطر بیماری های لثه

عوامل خطر بیماریهای لثه

دلیل اصلی بیماری پریودنتال یا لثه ، پلاک های دندانی است اما فاکتورهایی دیگری نیز وجود دارند که سلامت لثه ها را تحت تاثیر قرار می دهند:

سن

پژوهشها نشان می دهد بالاترین میزان ابتلا به بیماری پریودنتال یا لثه در افراد مسن است. به گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا بیش از 70 درصد از افراد آمریکایی 65 سال و مسن تر به بیماری پریودُنتیت مبتلا هستند.

استعمال سیگار و استفاده از تنباکو

استفاده از تنباکو با بسیاری از بیماریهای جدی نظیر سرطان ، بیماری های ریوی و قلبی و با تعداد دیگری از مشکلات سلامت ارتباط دارد. استفاده کنندگان از تنباکو همچنین در معرض خطر بالاتری برای ابتلا به بیماریهای پریودنتال هستند. مطالعات نشان می دهد استفاده از تنباکو یکی از مهمترین و قابل توجه ترین عوامل خطر برای ابتلا به بیماری لثه و پیشرفت این بیماری می باشد.

ژنتیک

تحقیقات نشان می دهد برخی از افراد از نظر ژنتیکی مستعد بیماری های لثه هستند ، علیرغم رعایت همیشگی بهداشت دهان و دندان و مراقبت های منظم، این افراد ممکن است بیشتر به بیماریهای پریودنتال مبتلا شوند.

قبل از بروز هر گونه علایم بیماری لثه، شناسایی این افراد توسط یک آزمایش ژنتیکی امکان پذیر است و با شناسایی به موقع و انجام مداخلات درمانی زودهنگام می توان از دندانهای آنها برای تمام عمرشان محافظت کرد.

استرس

استرس با بسیاری از بیماری های جدی نظیر فشار خون بالا ، سرطان و تعداد دیگری از مشکلات سلامت مرتبط می باشند .استرس همچنین یک عامل خطر برای بیماری پریودنتال است. تحقیقات نشان داده است استرس می تواند کار دفاع بدن و مقابله با عفونتها از جمله بیماریهای پریودنتال را مشکل کند.

داروها

برخی از داروها نظیر داروهای خوراکی ضد بارداری ، داروهای ضد افسردگی و برخی داروهای قلبی می تواند بر سلامت دهان تاثیر گذارد. همانطور که شما تمام داروهایی که مصرف می کنید و هر گونه تغییراتی که بر سلامت شما بر جا می گذارند را به داروساز و مراقبین سلامت خود اطلاع می دهید باید این اطلاعات را در اختیار ارائه دهندگان مراقبت های دندانی نیز قرار دهید.

سائیدن و فشردن دندانها به هم

فشردن دندانها به همدیگر می تواند فشار اضافه تری را بر بافتهای نگهدارنده دندان وارد کرده و تخریب بافت های پریودنتال را تسریع نماید.

سایر بیماریهای سیستمیک

سایر بیماریهای سیستمیک که با سیستم التهابی بدن تداخل می کنند ممکن است وضعیت لثه ها را وخیم تر کنند. این بیماریها شامل بیماری قلبی-عروقی ، دیابت و آرتریت روماتوئید می باشند.

سوء تغذیه و چاقی

رژیم غذایی فاقد مواد مغذی و سالم می تواند سیستم ایمنی بدن را تضعیف کرده و مقابله با عفونت را سخت تر کند. از آنجائیکه بیماری پریودنتال به عنوان یک عفونت آغاز می گردد، تغذیه ضعیف می تواند وضعیت لثه ها را وخیم تر نماید. علاوه بر این تحقیقات نشان داده است چاقی خطر بیماری پریودنتال را افزایش می دهد.

منبع:

http://www.perio.org/consumer/risk-factors

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *