Home / بیماری های لثه در کودکان

بیماری های لثه در کودکان

بیماری لثه در کودکان

انواع بیماریهای لثه در کودکان عبارتند از: ژنژیویت مزمن( التهاب مزمن لثه)، پریودنتیت مهاجم و پریودنتیت مهاجم عمومی.

انواع بیماریهای پریودنتال در کودکان

ژنژیویت مزمن

این بیماری در کودکان رایج است این بیماری معمولا سبب تورم لثه و قرمزی شده و به سادگی موجب خونریزی لثه می شود. ژنژیویت با مسواک زدن، نخ کشیدن دندان ها و مراقبت های حرفه ای دندانپزشکی قابل پیشگیری و درمان است. چنانچه این بیماری درمان نشده باقی بماند می تواند نهایتا به شکل جدی تری از بیماری لثه تبدیل گردد.

پریودنتیت مهاجم

این بیماری می تواند افراد جوان را که از سایر جوانب سالم هستند، تحت تاثیر قرار دهد. پریودنتیت مهاجم موضعی در نوجوانان و افراد جوان بالغ مشاهده می شود و به طور عمده دندانهای آسیاب اول و دندانهای پیشین را تحت تاثیر قرار می دهد. از خصوصیات این بیماری از دست دادن شدید استخوان آلوئولار است و با کمال تعجب در این بیماران بطورکلی تشکیل پلاک دندانی و جرم بسیار کم است.

پرودنتیت مهاجم عمومی

این بیماری ممکن است در حوالی دوره بلوغ آغاز شود و تمام دهان را درگیر کند. مشخصه ی این بیماری التهاب لثه ها و تجمع شدید پلاک و جرم است نهایتا این بیماری موجب شل شدن دندان ها می شود.

علایم بیماری پریودنتال در کودکان

۴علامت اولیه که می تواند شما را از بیماری پریودنتال کودک خود آگاه نماید، عبارتند از :

  • خونریزی: خونریزی لثه ها هنگام مسواک زدن ،نخ کشیدن دندان ها یا هر زمان دیگر، همانطور که در تصویر مشاهده می کنید.

 kodak1

 

 

 

  • تورم: تورم و تغییر رنگ لثه ها به رنگ قرمز روشن که در شکل دیده می شود.

 

kodak2

 

 

 

 

 

  • تحلیل لثه : لثه ها از سطح دندان عقب رفته و گاهی ریشه های دندان دیده می شوند.
    kodak3

 

 

 

 

  • بوی بد دهان: بوی بد دائمی دهان که با مسواک زدن یا نخ کشیدن دندانها برطرف نمی شود.

 

اهمیت بهداشت خوب دهان و دندان در دوره نوجوانی

تغییرات هورمونی مربوط به بلوغ می تواند نوجوانان را در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری پریودنتال قرار دهد. در دوران بلوغ افزایش مقدار هورمونهایی نظیر پروژسترون و احتمالا استروژن موجب افزایش گردش خون در لثه ها می شود این موضوع ممکن است سبب افزایش حساسیت لثه ها شده و منجر به واکنش بیشتر لثه ها نسبت به هر گونه تحریک از جمله ذرات غذا و پلاک شود. در طی این مدت، لثه ها ممکن است متورم شده، قرمز و حساس شوند.

با ورود به دوره بلوغ ، تمایل لثه به ایجاد تورم در پاسخ به هر گونه محرکی کاهشی می یابد، با این وجود رعایت بهداشت دهان و دندان در این دوره بسیار مهم است. این رژیم بهداشتی شامل مسواک زدن منظم و صحیح، نخ کشیدن منطم دندانها و مراجعه منظم به دندانپزشک برای دریافت مراقبت های دندانی می باشد.

دربرخی موارد یک متخصص دندان ممکن است درمانهای پریودنتال را برای کمک به جلوگیری از تخریب بافت لثه و استخوان اطراف دندانها پیشنهاد کند.

توصیه هایی به والدین

تشخیص زودهنگام برای درمان موفق بیماریهای پریودنتال بسیارمهم است بنابراین به عنوان بخشی از مراجعات منظم به دندانپزشک باید بررسی جامع پریودنتال برای کودک شما انجام گردد. آگاه باشید گاهی ممکن است ابتلا فرزند شما به بیماری پریودنتال پیشرفته نشانه ی اولیه ای از وجود یک بیماری سیستمیک باشد.

یک بررسی جامع پزشکی برای کودکانی که به بیماری شدید پریودنتیت مبتلا هستند به خصوص اگر به درمان مقاوم باشند باید حتما در نظر گرفته و انجام شود.

گام مهم پیشگیرانه در برابر بیماری های پریودنتال ایجاد عادت خوب بهداشت دهان ودندان در کودک است.

مراحل اولیه پیشگیری از بیماریهای پریودنتال با حفظ بهداشت دهان ودندان به شرح زیر می باشد:

  • ایجاد عادات خوب بهداشت دهان و دندان از اوایل کودکی هنگامیکه کودک شما به سن ۱۲ ماهگی رسید. شما می توانید استفاده از خمیر دندان را به هنگام مسواک زدن برای او آغاز کنید اگر فاصله ی بین دندانهای کودک شما بسیار کم است نخ کشیدن دندانها بسیار مهم است.
  • با رعایت خوب بهداشت دهان و دندان برای کودک خود الگو باشید.
  • برای معاینه و ارزیابی منظم دندانها ، بیماری های پریودنتال و جرم گیری ، برنامه ی زمانی مدون و منظمی برای کل خانواده تنظیم نمایید.
  • دهان کودک خود را برای نشانه های بیماری پریودنتال شامل: خونریزی لثه ، تورم ، تغییر رنگ لثه ها به رنگ قرمز روشن ، تحلیل لثه و بوی بد دهان بررسی کنید.

منبع: http://www.perio.org/consumer/children.htm

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *